DESEMBER 2016

 
 
 

Sambururiere ser for første gang neshorn i Lewa naturreservat i Kenya. Disse unge mennene har aldri sett et levende neshorn tidligere, de har ikke en gang sett bilder av dyrene. Sist Samburufolket så neshorn i det fri var det disse mennenes fedre eller besteforeldre som gjorde det. Basert på fortellinger og sin egen fantasi, trodde mennene at de unge neshornene skulle være like store som elefanter, like farlige som løver og med horn som var bevegelige som elefantsnabler. Mye oppmerksomhet har vært rettet mot de truede dyreartenes situasjon, mens urbefolkningen som lever i skyggen av snikskytternes fremferd er blitt glemt. Organisasjonen Nature Concervacy in Africa og stiftelsen Northern Rangeland samarbeider med Lewa naturreservat for å styrke de lokale befolkningsgruppene. Ved å få urbefolkningen til å verdsette dyrelivet skapes forutsetninger for å redde Afrikas truede dyrearter.

 

BANER VEI FOR ET NYTT BILDESPRÅK

Den amerikanske Nikon-ambassadøren og National Geographic-fotografen Ami Vitale falt pladask for actionkameraet Keymission 360 da hun fikk forsøke å filme med det. – Det kommer til å sette en helt ny standard for filmskaping, sier hun.

LES MER
 
 
 

FANG SUPERMÅNEN

Astrofotografen Gøran Strands beste råd om hvordan du tar bilder av himmelfenomenet.

LES MER
 
 
 

FOTOGRAFER FYRVERKERI

Vinteren er her og nyttårsfeiringen er like om hjørnet. Nikon gir råd om hva du gjør for å ta bedre bilder av fyrverkeri.

LES MER
 
 
 

DEL FOTOINTERESSEN DIN

Den kommende høytiden er en mulighet til å være mer sammen med familien. Sørg for å dele fotointeressen din med dine nære og kjære. Nikon gir råd om hvordan du kan lære barna å fotografere.

LES MER
 
 

Kjøp julegaver fra Nikon og få penger tilbake på en mengde objektiver, kamerahus og kit i vinterkampanjen vår!

LES MER PÅ CAMPAIGN.NIKON.NO